Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni
    01.09.2022

    2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni; Doğanhisar Kaymakamı ve Akşehir Vekil Kaymakamı İslam Timur, Garnizon Komutan Vekili Yarbay İbrahim Polat, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, Adli Yargı Komisyon Başkanı Burak Dinç, Baro Temsilcisi Avukat Barış Tören, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Fazlı Muhammed Cavlı ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser İhsan Sarıaslan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Avukatlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve adliye personelinin katılımıyla Adliye bahçesinde gerçekleştirildi.

    Tören; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcımız Abdulhamit Durgut; devam eden iş yükü yoğunluğu ve yeni adliye binasına duyulan ihtiyaca da değindiği konuşmasında, özetle şu ifadelere yer verdi:

    “Geçtiğimiz yıl, daha önceki yıllarda olduğu gibi adaletin tesisi, vatandaşlarımızın adalete olan güvenlerinin artırılması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Hızla artan iş yükümüz ve personel sayımızla birlikte, 1952 yılında yapılmış olan adli hizmet binamız artık kullanım ömrünü tamamlamış durumdadır. Bizden önceki Başsavcımızın gayreti, yerel yöneticilerimizin destekleri ve Adalet Bakanlığımızın takdiri ile eski cezaevi olarak bildiğimiz arsa, yeni adliye hizmet binası için tahsis edilmişti. Ümit ediyoruz ki; geçen yıl ertelenen yapım ihalesi bu yıl neticelenir ve adalet hizmeti, kendine yakışır ve yaraşır bir şekilde, daha steril ve sağlıklı ortamlarda ifa edilir.

    Adaletin tesisi görev ve sorumluluğu sadece Cumhuriyet Savcısı, Hakim veya Avukatların üzerinde değildir. Yargılama sürecine dahil olan bilirkişiler dahil bu sürece bilgisi ve emeğiyle katkı sunan tüm paydaşlardadır. Suçun önlenmesi ve delillerin toplanması sorumluluğunu üstlenen kolluk personelimizin, bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine olan inancımı belirtiyor, bugüne kadar olan gayretleri için teşekkür ediyorum.

    Avukatlar adaletin tecellisi adına Hakim ve Cumhuriyet Savcılarıyla birlikte çalışan meslektaşlarımızdır. Avukatların hakkın ve adaletin tesisi için çaba sarfeden ve savunma hakkının temsilcisi durumunda olduklarını asla hatırımızdan çıkarmamamız gerekmektedir.

     Kıymetli meslektaşlarım, bireysel ve kurumsal olarak yargı sistemine güven duyulması bu güvenin sürdürülüp arttırılması konusunda sorumluluğun öncelikle yargı çalışanı olarak bizim üzerimizde olduğunu hatırlatmak isterim.

     Yeni adli yılın tüm meslektaşlarımıza, adliye çalışanlarımıza ve yargı yetki sınırlarımızdaki tüm vatandaşlarımıza adaleti - hayırları getirmesini temenni ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.” dedi.

    Adli Yargı Komisyon Başkanımız Burak Dinç de yaptığı konuşmasında; “Adli hizmetlerin sürdürülebilir, etkin ve verimli olması konusunda hepimizin üzerimize düşen görevi yapacağımızı biliyor, yeni adli yılın devletimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

    Baro Temsilcisi Avukat Barış Tören de yaptığı konuşmada; “Adalet insanlık için en önemli ve temel bir ihtiyaçtır zira adaletin olmadığı bir toplumda, huzur ve sükunetten söz etmek mümkün değildir. Adaletin en sağlıklı tesisi, hiç şüphesizdir ki avukatın olmadığı yahut etkisiz olduğu bir sistemin adil olmadığının, toplum tarafından bilinmesidir. Avukatlar ve Konya Barosu olarak tavrımız; hukukun üstünlüğü temelinde bağımsız ve tarafsız bir yargının, ülkemiz için vazgeçilmez bir gereklilik olduğu yönündedir. Barolar ve avukatlar; insan haklarına saygının, hakkın ve adaletin yanında olmak zorundadırlar. Bu değerler için mücadeleye, avukatlar olarak devam etmek zorundayız. Adalet dolu, haktan ve hakikatten yana bir adli yıl diliyorum.” dedi.

    Yeni adli yıl açılış programı; konuşmaların ardından, sohbet ortamında yapılan ikram eşliğinde sona erdi.

    Adres

    Selçuklu Mahallesi Atatürk Caddesi No:18 Akşehir / KONYA

    Telefon

    0 332 813 86 00 (Adliye Santral) - 0332 813 86 04 (Akşehir İcra Dairesi)

    0 332 812 50 03 (Adliye Fax)

    E-Posta

    aksehircbsisaretadalet.gov.tr